Blog Posts

Η παρουσιαση του Arran 2006 bottled for Greek Whisky Association

Με δύο παράλληλες εκδηλώσεις τη Τετάρτη 5 Ιουνίου, στο CV Distiller στην Αθήνα και στο Casablanca Social Club στη Θεσσαλονίκη, έγινε η επίσημη παρουσίαση του Arran 2006 bottled for Greek Whisky Association.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Θοδωρής Σπυρόπουλος στην Αθήνα και ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης στη Θεσσαλονίκη.

Το Arran είναι το νοτιότερο νησί της Σκωτίας και βρίσκεται βαθιά στον κόλπο του Clyde. Η ιστορία του ουίσκι στο Arran είναι πολύ παλιά, αλλά τα τελευταία 150 χρόνια δεν λειτουργούσε κανένα αποστακτήριο. Μόλις to 1995 χτίστηκε το αποστακτήριο Isle of Arran και σε αυτό το αποστακτήριο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση.

Το Arran 2006 specially selected and bottled for Greek Whisky Association

Η απόσταξη αυτού του single malt/single cask whisky έγινε στις 26 Ιουλίου του 2006 και η εμφιάλωσή του στις 11 Απριλίου του 2019. Παλαίωσε σε βαρέλι Sherry Hogshead, έχει 54.3% και παρήχθησαν συνολικά 277 φιάλες.

Έντονες εκρήξεις φρούτων και ισχυρή παρουσία βύνης επικρατούν και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που δίνουν τα sherry casks διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

ID ΕκδήλωσηςΔιοργάνωση : Greek Whisky Association

Πόλη : Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: 05/06/2019

Ωρα προσέλευσης: 20:00

Ωρα Έναρξης: 20:30

Μέρος: Cv distiller / Casablanca Social Club

Θέμα: Παρουσίαση του Arran bottled for Greek Whisky Association

Θέσεις: 27
Συντονισμός: Θεόδωρος Σπυρόπουλος (Αθήνα) / Αλέξανδρος Σουρμπάτης (Θεσσαλονίκη) + μέλη του Greek Whisky Association

Line Up:

Arran 14 years old
Arran Sauternes Finish
Arran 18 years old
Arran quarter cask ‘’the Bothy””
Arran 2006 single cask bottled for Greek Whisky Association

READ MORE

To Arran GWA είναι γεγονός και η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει τη Τετάρτη 06 Ιουνίου 2019 σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δικαίωμα συμμέτοχής σε αυτές τις εκδηλώσεις έχουν μόνο τα μέλη του Greek Whisky Association και λόγω αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για αυτό μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας. 
Τα μέλη μας είχαν τη δυνατότατα προαγοράς της φιάλης, όσοι όμως θέλετε να δοκιμάσετε ή προμηθευτείτε τη πρώτη ανεξάρτητη εμφιάλωση του Greek Whisky Association μπορείτε να το κάνετε τέλος της επόμενης εβδομάδας στα ενημερωμένα Greek Whisky Association embassies! 
Και μην ξεχνάτε… τα καλύτερα έρχονται!!

Category: Single Malt / Single Cask
Distillery: Arran
Bottled for: The Greek Whisky Association
Distillation on: 26/07/2006
Bottled on: 11/04/2019
Age: 12 years old
Number of bottles: 277
Strength: 54.3%
Casknumber: 2006/800483
Casktype: Sherry Hogshead
Size: 700 ml

READ MORE

Ακομα μια μαγική βραδιά!!!

ID Εκδήλωσης
Διοργάνωση : Greek Whisky Association
Πόλη : Θεσσαλονίκη 
Ημερομηνία: 22/4/2019 
Ωρα προσέλευσης: 19:15
Ωρα Έναρξης: 19:45
Μέρος: destilado 
Θέμα: Ο γύρος του κόσμου με 5 ουίσκι 
Θέσεις: 26 
Συντονισμός: Νίκος Χατζηανδρέας (Nikos Chatziandreas)

Line Up:

🥃 Cley / Holland
🥃 Omar Sherry / Taiwan
🥃 Amrut Fusion / India
🥃 Nikka Yoichi /Japan
🥃 Cotswolds Founders Choice / England

—————————————————

Ευχαριστούμε πολυ τη Cava @destilato για τη φιλοξενία!!!

Και μην ξεχνάτε… Τα καλύτερα έρχονται!!

READ MORE

ID Εκδήλωσης
Διοργάνωση: Greek Whisky Association
Πόλη: Αθήνα
Ώρα Προσέλευσης: 19:45
Ώρα Έναρξης: 20:00
Μέρος: The Local Pub Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι
Θέσεις :26
Θέμα: Η Μυθική Κέλτικη Ιρλανδία
Συντονισμός : Zυθοποιία Αναστασίου team + GWA team

Welcome: 
The Dead Rabbit Irish Whiskey 🐇
English Whisky Co. Peated (Ευγενική προσφορά του Κώστας Τ.) 🙏❤️

Line up:
Aλκιμη by Ζυθοποιία Αναστασίου
Teeling Grain
Bushmills 16
Redbreast 12 CS Batch B1/13 (59.9 %)
Connemara Original

Ευχαριστούμε πολύ το Fotis Anastasiou, τη The Local Pub και τη Ζυθοποιία Αναστασίου για τη ζεστή φιλοξενία

Και μην ξεχνάτε, τα καλύτερα έρχονται!!

———————————————————————–

Υ.Γ. το ουίσκι δημιουργήθηκε για να ενώνει τους ανθρώπους και όχι για να τους χωρίζει… κανόνας απαράβατος

#Drink_well #Live_well



photo credit Spirit Nagual Photography

READ MORE

Η πρώτη εκδήλωση του Greek Whisky Association στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου στη Cava DiVino.

Το ρόλο του ξεναγού είχε ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης.


ID Εκδήλωσης
Διοργάνωση: Greek Whisky Association

Πόλη: Σέρρες

Ημερομηνία: 8/4/2019

Ωρα προσέλευσης: 19:30

Ωρα έναρξης: 19:45

Μέρος: DiVino

Θέμα: Regions of Scotland… Μύθος η πραγματικότητα;

Θέσεις: 26

Συντονισμός: Αλέξανδρος Σουρμπάτης

Line up:

• Glenkinchie 12 ετών – Lowlands

• Mortlach 12 ετών – Speyside

• Glendronach 12 ετών – Highland

• Highland Park 10 ετών – Island

• Glen Scotia 15 ετών – Campbelltown

• Laphroaig 10 ετών – Islay

READ MORE

Τι θα λέγατε αν είχατε τη δυνατότητα να πιείτε ένα dram και να συζητήσετε με έναν από τους πιο βαθείς γνωστές του whisky παγκοσμίως;

Το The Tasters Club είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση μιας πολύ ιδιαίτερης βραδιάς, ένα masterclass με τον John Lamond, που περιλαμβάνει ομιλία, γευσιγνωσία και φυσικά συζήτηση.

Η ομιλία έχει τον τίτλο The Future Is A Scary Place!

John θα μας αναλύσει τα λάθη που έχει κάνει η βιομηχανία του Scotch Whisky στο παρελθόν, συγκρίνοντάς τα συγκεκριμένα με ό,τι συνέβη στην παγκόσμια αγορά whisky τα τελευταία δώδεκα χρόνια και θα κάνει τις προβλέψεις του για το τι θα συμβεί τα επόμενα είκοσι χρόνια. Μέχρι την ημερομηνία του event, ίσως έχει προχωρήσει και το Brexit και θα κάνει μια εκτίμηση για το τι θα συμβεί με αυτό το θέμα, που απασχολεί όλους τους φίλους του ουίσκι, τα επόμενα δύο χρόνια.

Μετά την ομιλία θα δοκιμάσουμε 5 single malts, με την καθοδήγηση του John και θα συζητήσουμε μαζί του. Το να μπορείς να συνομιλήσεις με έναν Μaster of Μalt, δεν είναι κάτι συνηθισμένο στην Ελλάδα και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία τόσο για φίλους του whisky, όσο και για επαγγελματίες του χώρου και βέβαια ιδιαίτερη τιμή για το The Tasters Club.

Θα δοκιμάσουμε

THE GLENLIVET

FOUNDER’S RESERVE

15 YEARS OLD

18 YEARS OLD

NÀDURRA FIRST FILL SELECTION

NÀDURRA OLOROSO

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Yoleni’s, Σόλωνος 9 – Κολωνάκι, στις 19.00.

Δηλώσεις συμμετοχής στο site του The Tasters Club (http://thetastersclub.gr/2019/03/28/new-event-john-lamond-masterclass/).

Το κόστος συμμετοχής είναι 70 ευρώ ανά άτομο.

ΧΟΡΗΓΟΣ
THE GLENLIVET

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
CITY WAY FREE PRESS MAGAZINE

Λίγα λόγια για τον John Lamond


John Lamond

John Lamond είναι ο whisky expert, που άλλοι ειδικοί πολύ συχνά στρέφονται σε αυτόν. Είναι Master of Malt και Keeper of the Quaich και αυθεντία στο whisky παγκοσμίως. Είναι ο συγγραφέας των “The Malt Whisky File” (ήδη στην 7η έκδοση), “The Whisky Connoisseur’s Book of Days”, “The Whisky Connoisseur’s Companion”, “Le Snob Whisky”, “Instant Expert Whisky” και “Whisky Obsessions”, ενώ αρθρογραφεί σε διεθνή και ευρωπαϊκά περιοδικά, με θέματα γενικά για το ποτό.

Με οικογενειακή παράδοση στα ξενοδοχειακά και το λιανικό εμπόριο, εμνεύστηκε στην ηλικία των 23 ετών από ένα cask strenght sample από το Aberfeldy, ενώ δούλευε για το Dewar’s και μετά δεν υπήρχε επιστροφή. Μια φυσική δίψα για γνώση τον ώθησε σε μια ερωτική σχέση ζωής με το σκωτσέζικο “νερό της ζωής”.

Ο John γράφει και δίνει διαλέξεις εκτενώς, με βάση το ευρύ πεδίο της εμπειρίας του, όχι μόνο στο ουίσκι αλλά επίσης στο κρασί και άλλα αποστάγματα. Με 40 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των οινοπνευματωδών, έχει θητεύσει στο National Council of the Association of Wine Educators, είναι πρώην πρόεδρος του Institute of Wines & Spirits of Scotland, ενώ κατέχει τα Miguel Torres Wines Course Award, The Australian Wine Certificate και The Wine & Spirit Education Trust Diploma. Είναι μόνιμος λέκτορας στα μαθήματα WSET μέχρι το επίπεδο του διπλώματος και διοργανώνει εκπαιδευτικά μαθήματα σε όλο τον κόσμο για αποσταγματοποιούς, διανομείς ποτών, ξενοδόχους, εστιάτορες, ιδιοκτήτες και προσωπικό bar, αλλά και ιδιώτες.

Ο John είναι δημιουργός του The Scotch Whisky Trail Certificate Course, της πρώτης παγκοσμίως απογευματινής τάξης Scotch Whisky. Λειτουργεί υπό την αιγίδα του The Scotch Whisky Academy, ενός παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης και ανάθεσης, που καλύπτει την παραγωγή, την ιστορία και τη λαογραφία, το μάρκετινγκ και το μέλλον του ουίσκι. Με γενική απαίτηση, έχει προσθέσει το The Advanced Whiskey Trail Course, πηγαίνοντας ακόμη πιο βαθιά στο θέμα, δίνοντας στους μαθητές μια πολύ ευρύτερη εικόνα της βιομηχανίας από οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο μάθημα.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με ενθουσιασμό, με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, το Δίκαιο Εμπόριο, την τοπική κοινωνία και φυσικά την οικογένειά του.

Όπως μας λέει: ”Πιστεύω αληθινά και κηρύττω ότι το Scotch Whisky είναι το κορυφαίο απόσταγμα στον κόσμο: πουθενά αλλού στον κόσμο του ποτού δεν μπορείς να βιώνεις τόσο διαφορετικές γεύσεις και τέτοιους βαθμούς ωριμότητας για τόσο μικρό κόστος. Θεωρώ ότι αυτή η ποικιλομορφία, τόσο των γεύσεων όσο και των ανθρώπων που εμπλέκονται στη βιομηχανία, είναι συναρπαστική, φιλική και πολύ συχνά ακόμα και ταπεινή”.

READ MORE

Η πολυαναμενόμενη νέα κυκλοφορία του αποστακτηρίου είναι ήδη εδώ. Συνολικά 24.000 φιάλες tamdhu 15 ετών περιορισμένης έκδοσης διατίθενται παγκοσμίως.
Όπως και η υπόλοιπη γκάμα, έτσι και το Tamdhu 15 ετών έχει ωριμάσει εξολοκλήρου σε ένα μείγμα «εξαιρετικά σπάνιων» ευρωπαϊκών και αμερικανικών βαρελιών oloroso Sherry πριν από την εμφιάλωση στους 46%.
Χαρακτηριστηκά αναφερέρει ο Distillery Manager Sandy Mclntyre, “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για το νέο μας Tamdhu 15 ετών, όταν το δοκιμάσετε μπορείτε πραγματικά να γευτείτε το χρόνο, την αφοσίωση και τη φροντίδα που έχει περάσει για να δημιουργηθεί αυτό το εκπληκτικό ουίσκι».
Αρκεί ένα dram από αυτό το «παλαιάς κοπής» 15άρι ουίσκι προκειμένου να εκτιμήσετε γιατί επιλέγουμε αποκλειστικά τα καλύτερα βαρέλια sherry για την ωρίμανση του. Το πολυτελές κουτί αποκαλύπτει ένα κομψό μπουκάλι που αναδεικνύει τις φυσικές κεχριμπαρένιες νότες του λαμπερού αποστάγματος. Γευτείτε την έντονη πλούσια παλέτα στον ουρανίσκο και ανακαλύψτε το διαρκές και με βάθος τελείωμα που προσφέρει. 

Μύτη: Μήλα και σταφίδες, καθώς φλούδες πορτοκαλιού και εξωτικά φρούτα. Γεύση: Μια έκρηξη από ζουμερά βερίκοκα και βατόμουρα, με τάρτα λεμονιού και αμύγδαλα στον ουρανίσκο.
Επίγευση: Μακρά επίγευση σε τέλεια ισορροπία με τα μπαχαρικά , τα αποξηραμένα φρούτα, το sherry και τη βανίλια.

Διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, αποκλειστικά από την εταιρία LKC PREMIUM DRINKS.Αρχ. Χρυσάνθου 5 & Στρ. Πετρίτη,145 72 Δροσιά ΑττικήςΤηλ: 210 8136669

www.lkc-drinks.com

READ MORE

ID Εκδήλωσης
Διοργάνωση: Greek Whisky Association
Πόλη: Αθήνα
Ημερομηνία:20/3/2014
Ωρα προσέλευσης: 19:00
Ωρα έναρξης: 19:30
Μέρος: Jazz In Jazz 🎷
Θέμα: Sherry Cask whisky Oloroso Vs Pedro Ximénez Vol1.
Θέσεις :26
Συντονισμός: Giannis Ekaterinidis / Ioannis Korovesis

LineUp:

✔️ Lustau Sherry Oloroso Don Nuno
✔️ Tamdhu 12 (43%)
✔️ Glenfarclas 15 (46%)
✔️ Aberlour A’bunadh batch 60 (60.3 %)
✔️ Aberlour 2006 Arc – The Fishes of Samoa (56.8 %)

✔️ Lustau Sherry Pedro Ximenez San Emilio
✔️ Lagavulin DE 2001 (43%)
✔️ Glen Moray 2010 Peated PX Finish Distillery Edition (55.8 %)

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ioannis Korovesis που μοιράστηκε απλόχερα τις γνώσεις του μαζί μας και φυσικά το Vagelis Spanos και το Jazz In Jazzγια τη φιλοξενία

——————————————————————————
Υ.Γ. το ουίσκι δημιουργήθηκε για να ενώνει τους ανθρώπους και όχι για να τους χωρίζει… κανόνας απαράβατος

READ MORE

ID Εκδήλωσης
Διοργάνωση: Greek Whisky Association 

Πόλη: Θεσσαλονίκη 

Ημερομηνία:19/3/2019

Ωρα προσέλευσης19:45

Ωρα έναρξης20:15

Μέρος: Destillado 

Θέμα: Islands η νησιωτική πλευρά 

Θέσεις :26

Συντονισμός: Αλέξανδρος Σουρμπάτης 

LineUp:

  • Arran 10 Island of Arran
  • Bruichladdich Classic Laddie Islay
  • Jura Journey Island of Jura
  • Valknut Highland Park Orkney Island
  • Talisker 18 Skye island 
READ MORE

Sherry Sherry ladyGoing through a motionLove is where you find itListen to your heart

Με αυτή τη σύντομη εισαγωγή μπαίνουμε στο κυρίως θέμα που δεν είναι άλλο από το whisky meeting του Greek Whisky Association που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 20.03.2019 στις 19:30 στο Jazz In Jazz, Δεινοκράτους 4 στο Κολωνάκι, με τίτλο Sherry Cask whisky Oloroso Vs Pedro Ximénez Vol. 1.

Στο συγκεκριμένο event θα δοκιμάσουμε 5 μοναδικά ‘’σερατα’’ ουίσκι το κάθε ένα με τη δικιά του, μοναδική γευστική υπογραφή, παράλληλα με Οloroso και Pedro Ximénez Sherry, για να αποκρυπτογραφήσουμε τη συνεισφορά των βαρελιών στο τελικό αποτέλεσμα του αγαπημένου μας αποστάγματος. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο chef προτείνει:Tamdhu 12 (100% oloroso)Glenfarclas 15 (100% oloroso)Aberlour A’bunadhbatch 60 (100% oloroso)Lagavulin DE (px finish)Και μια φιάλη που μας έρχεται κατευθείαν από το αποστακτήριο του Glen Moray που δεν είναι άλλο από το Glen Moray 2010 Peated PX Finish.

Την ενορχήστρωση της βραδιάς θα την έχει ο Sherry educator& Whisky lover Γιάννης Κοροβέσης παρέα με τον Γιάννη Αικατερινίδη.

Σκουρόχρωμα σιρόπια λοιπόν ή κεραυνοβόλος έρωτας; Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε με σιγουριά…


ID Εκδήλωσης

Διοργάνωση: Greek Whisky Association

Πόλη: Αθήνα

Ημερομηνία:20/3/2014

Ωρα προσέλευσης: 19:00

Ωρα έναρξης: 19:30

Μέρος: Jazz In Jazz

Θέμα: Sherry Cask whisky Oloroso Vs Pedro Ximénez Vol1.

Θέσεις :26

Συντονισμός: Γιάννης Κοροβέσης/Γιάννης Αικατερινίδης

LineUp:

  • Tamdhu 12
  • Glenfarclas 15
  • Aberlour A’bunadh batch 60
  • Lagavulin DE
  • Glen Moray 2010 Peated PX Finish.


Σε περίπτωση που χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.#Drink_well #Live_well

Με εκτίμηση,
Η Ομάδα του Greek Whisky Association

READ MORE