Blog Posts

Το  Greek Whisky Association θα συμμετέχει στο διήμερο γιορτής για το ουίσκι που θα πραγματοποιηθεί 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Athens.

Δύο από τα δημοφιλέστερα αποστάγματα, το ρούμι και το ουίσκι, μπαίνουν στο μικροσκόπιο και για δύο μέρες μας ξεδιπλώνουν τις κατηγορίες, την βαθιά τους ιστορία και κληρονομιά, την μοναδικότητα αλλά και τον τρόπο ανάμειξης και απόλαυσής τους, μέσα από ένα πρωτοποριακό Φεστιβάλ.

Το Athens Rum & Whisky Festival, διοργανώνεται στις 21 &22 Σεπτεμβρίου από το Baba Au Rum (“World’s 50 Best Bars”) και την ελληνική ομάδα του Difford’s Guide (“Best Cocktail Writing Publication in the World”). Mέσα από τις πολλές του δράσεις παρακινεί κοινό και επαγγελματίες να εντρυφήσουν επιπλέον στις αγαπημένες τους κατηγορίες αποσταγμάτων, με έναν τρόπο σύγχρονο, πρωτοπόρο και fun.

Στα πλαίσια του Athens Rum & Whisky Festival, τη Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση της δεύτερης εμφιάλωσης του Greek Whisky Association Kilchoman Single Cask Madeira Finish #183/2012 specially selected and exclusively bottled for the Greek Whisky Association.

Επίσης στην διάρκεια του Φεστιβάλ:

•             Δοκιμάστε διαφορετικά brand σε ρούμι και ουίσκι στο βασικό κομμάτι του Φεστιβάλ.

•             Εξερευνήστε σπάνιες ετικέτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ultra Premium Lounge, στο οποίο θα σερβίρονται premium και super premium ετικέτες σε ρούμι και ουίσκι. (Απαιτείται ξεχωριστό εισιτήριο)

εκεί θα υπάρχουν και οι δύο εμφιαλώσεις του G.W.A για γευστική δοκιμή

•             Μάθετε να φτιάχνετε διάσημα classic cocktail υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών μέσω της πλατφόρμας του Fun Cocktail Making.

•             Στον εξωτερικό χώρο του Hilton Athens, δίπλα στην εντυπωσιακή πισίνα, στήνεται για 2 ημέρες, ένα μεγάλο pop up bar το οποίο θα λειτουργεί από την ομάδα του Baba Au Rum και θα σερβίρει πρωτότυπα cocktail με βάση το ρούμι και το ουίσκι, σε όλη την διάρκεια του διημέρου. Το pop up bar, μπορείτε να επισκεφθείτε ανεξάρτητα από το υπόλοιπο Φεστιβάλ.

•             Παρακολουθήστε σεμινάρια και συμμετέχετε σε γευσιγνωσίες που έχουν διαφοροποιηθεί ώστε να καλύπτουν κάθε επίπεδο.

•             Συνομιλήστε με τους πλέον ειδικούς για το ρούμι, το ουίσκι, και τις κατηγορίες τους.

•             Ολοκληρώστε την γευστική σας δοκιμή και την συνολική σας εμπειρία μαθαίνοντας και συνδυάζοντας το αγαπημένο σας απόσταγμα με πούρο και σοκολάτα.

•             Αποχωρώντας, μπορείτε να αγοράσετε το ρούμι ή το ουίσκι της προτίμησής σας από τον χώρο του Πωλητηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπείτε στο www.diffordsguide.com

Λεπτομέρειες για το Φεστιβάλ:

Σάββατο και Κυριακή, 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2019, 14:00-22:00

Hilton Athens: Αίθουσες Thalia, Λεωφ. Βας. Σοφίας 46, 11528, Αθήνα

Πληροφορίες εισιτηρίων:

Μονοήμερο εισιτήριο Γενικής εισόδου: 15 ευρώ (περιλαμβάνει 1 cocktail)

Διήμερο εισιτήριο Γενικής εισόδου: 20 ευρώ (περιλαμβάνει 2 cocktail)

Premium εισιτήριο για μία ημέρα: 30 ευρώ (περιλαμβάνει εισιτήριο γενικής εισόδου, είσοδο στο Premium Lounge με 5 κουπόνια γευσιγνωσίας για τις premium ετικέτες και 1 cocktail)

Premium εισιτήριο για μία ημέρα, για δύο άτομα: 50 ευρώ (περιλαμβάνει 2 εισιτήρια γενικής εισόδου, 2 εισόδους για το Premium Lounge με 6 κουπόνια γευσιγνωσίας για τις premium ετικέτες και 2 cocktail)

Προπώληση μέσω του viva.gr

READ MORE

Ένα από τα πιο κλασικά ψυχαναγκαστικά που κουβαλάμε απ’ το Γυμνάσιο είναι η προσπάθεια να βρίσκουμε λόγους για να μεγαλώσουμε το καλοκαίρι. Αισίως λοιπόν, έχουμε μπει στο Σεπτέμβρη αλλά το καλοκαίρι για το Greek Whisky Association συνεχίζεται, και επειδή καλοκαιράκι χωρίς νησί δεν γίνεται, τη Δευτέρα, 16.09 στη κάβα Destillado  οδός Λώρη Μαργαρίτη 9, στη Θεσσαλονίκη, θα σας ταξιδέψουμε στο δεύτερο ομορφότερο νησί του πλανήτη, τη Μέκκα της τύρφης και των διαλεχτών αποσταγμάτων που δεν είναι άλλο από το Islay.

5 διαλεχτές ετικέτες από την ‘’Βασίλισσα ων Εβρίδων’’ έχουν επιλεγεί με απώτερο σκοπό να ταξιδέψουμε γευστικά, παρέα με μπόλικη τύρφη, αλμύρα και ιώδιο. Καπετάνιος σε αυτή τη θαλασσινή περιπέτεια  δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Σουρμπάτη.  

Ως γνωστών οι θέσεις είναι περιορισμένες για αυτό όπως λένε και στο χωριό μας: first come, first served.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση υπάγεται στις εκδηλώσεις του Greek Whisky Association, οπότε τα μέλη μπορούν , εφόσον το επιθυμούν ,να κάνουν χρήση του ή των ‘’free pass’’ όπως έχει αναφερθεί στα προνόμια των μελών κατά την εγγραφή τους στο G.W.A, καθώς και των εκπτώσεων που δικαιούνται ανάλογα με το είδος της συνδρομής σας.

ΙD Εκδήλωσης

Διοργάνωση: Greek Whisky Association

Πόλη: Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: 16/9/2019

Ωρα προσέλευσης: 19:15

Ωρα έναρξης: 19:30

Μέρος: Destilado

Θέμα: Sea, Sun n’ Peat

Θέσεις: 26

Συντονισμός: Αλέξανδρος Σουρμπάτης

Line up:

• CAOL ILA 12 ετών

• LAGAVULIN 10ετών –

• KILCHOMAN SANAIG-

• ARDBEG CORRYVRECKAN-

• LIQUID TREASURES ISLAY 10 ετών 58,7%

Sea, Sun n’ Peat
READ MORE

Η παρουσιαση του Arran 2006 bottled for Greek Whisky Association

Με δύο παράλληλες εκδηλώσεις τη Τετάρτη 5 Ιουνίου, στο CV Distiller στην Αθήνα και στο Casablanca Social Club στη Θεσσαλονίκη, έγινε η επίσημη παρουσίαση του Arran 2006 bottled for Greek Whisky Association.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Θοδωρής Σπυρόπουλος στην Αθήνα και ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης στη Θεσσαλονίκη.

Το Arran είναι το νοτιότερο νησί της Σκωτίας και βρίσκεται βαθιά στον κόλπο του Clyde. Η ιστορία του ουίσκι στο Arran είναι πολύ παλιά, αλλά τα τελευταία 150 χρόνια δεν λειτουργούσε κανένα αποστακτήριο. Μόλις to 1995 χτίστηκε το αποστακτήριο Isle of Arran και σε αυτό το αποστακτήριο ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση.

Το Arran 2006 specially selected and bottled for Greek Whisky Association

Η απόσταξη αυτού του single malt/single cask whisky έγινε στις 26 Ιουλίου του 2006 και η εμφιάλωσή του στις 11 Απριλίου του 2019. Παλαίωσε σε βαρέλι Sherry Hogshead, έχει 54.3% και παρήχθησαν συνολικά 277 φιάλες.

Έντονες εκρήξεις φρούτων και ισχυρή παρουσία βύνης επικρατούν και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που δίνουν τα sherry casks διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

ID ΕκδήλωσηςΔιοργάνωση : Greek Whisky Association

Πόλη : Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: 05/06/2019

Ωρα προσέλευσης: 20:00

Ωρα Έναρξης: 20:30

Μέρος: Cv distiller / Casablanca Social Club

Θέμα: Παρουσίαση του Arran bottled for Greek Whisky Association

Θέσεις: 27
Συντονισμός: Θεόδωρος Σπυρόπουλος (Αθήνα) / Αλέξανδρος Σουρμπάτης (Θεσσαλονίκη) + μέλη του Greek Whisky Association

Line Up:

Arran 14 years old
Arran Sauternes Finish
Arran 18 years old
Arran quarter cask ‘’the Bothy””
Arran 2006 single cask bottled for Greek Whisky Association

READ MORE

To Arran GWA είναι γεγονός και η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει τη Τετάρτη 06 Ιουνίου 2019 σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δικαίωμα συμμέτοχής σε αυτές τις εκδηλώσεις έχουν μόνο τα μέλη του Greek Whisky Association και λόγω αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για αυτό μην ξεχάσετε να ελέγξετε το email σας. 
Τα μέλη μας είχαν τη δυνατότατα προαγοράς της φιάλης, όσοι όμως θέλετε να δοκιμάσετε ή προμηθευτείτε τη πρώτη ανεξάρτητη εμφιάλωση του Greek Whisky Association μπορείτε να το κάνετε τέλος της επόμενης εβδομάδας στα ενημερωμένα Greek Whisky Association embassies! 
Και μην ξεχνάτε… τα καλύτερα έρχονται!!

Category: Single Malt / Single Cask
Distillery: Arran
Bottled for: The Greek Whisky Association
Distillation on: 26/07/2006
Bottled on: 11/04/2019
Age: 12 years old
Number of bottles: 277
Strength: 54.3%
Casknumber: 2006/800483
Casktype: Sherry Hogshead
Size: 700 ml

READ MORE

Ακομα μια μαγική βραδιά!!!

ID Εκδήλωσης
Διοργάνωση : Greek Whisky Association
Πόλη : Θεσσαλονίκη 
Ημερομηνία: 22/4/2019 
Ωρα προσέλευσης: 19:15
Ωρα Έναρξης: 19:45
Μέρος: destilado 
Θέμα: Ο γύρος του κόσμου με 5 ουίσκι 
Θέσεις: 26 
Συντονισμός: Νίκος Χατζηανδρέας (Nikos Chatziandreas)

Line Up:

🥃 Cley / Holland
🥃 Omar Sherry / Taiwan
🥃 Amrut Fusion / India
🥃 Nikka Yoichi /Japan
🥃 Cotswolds Founders Choice / England

—————————————————

Ευχαριστούμε πολυ τη Cava @destilato για τη φιλοξενία!!!

Και μην ξεχνάτε… Τα καλύτερα έρχονται!!

READ MORE

ID Εκδήλωσης
Διοργάνωση: Greek Whisky Association
Πόλη: Αθήνα
Ώρα Προσέλευσης: 19:45
Ώρα Έναρξης: 20:00
Μέρος: The Local Pub Χαϊμαντά 25, Χαλάνδρι
Θέσεις :26
Θέμα: Η Μυθική Κέλτικη Ιρλανδία
Συντονισμός : Zυθοποιία Αναστασίου team + GWA team

Welcome: 
The Dead Rabbit Irish Whiskey 🐇
English Whisky Co. Peated (Ευγενική προσφορά του Κώστας Τ.) 🙏❤️

Line up:
Aλκιμη by Ζυθοποιία Αναστασίου
Teeling Grain
Bushmills 16
Redbreast 12 CS Batch B1/13 (59.9 %)
Connemara Original

Ευχαριστούμε πολύ το Fotis Anastasiou, τη The Local Pub και τη Ζυθοποιία Αναστασίου για τη ζεστή φιλοξενία

Και μην ξεχνάτε, τα καλύτερα έρχονται!!

———————————————————————–

Υ.Γ. το ουίσκι δημιουργήθηκε για να ενώνει τους ανθρώπους και όχι για να τους χωρίζει… κανόνας απαράβατος

#Drink_well #Live_well



photo credit Spirit Nagual Photography

READ MORE

Η πρώτη εκδήλωση του Greek Whisky Association στις Σέρρες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου στη Cava DiVino.

Το ρόλο του ξεναγού είχε ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης.


ID Εκδήλωσης
Διοργάνωση: Greek Whisky Association

Πόλη: Σέρρες

Ημερομηνία: 8/4/2019

Ωρα προσέλευσης: 19:30

Ωρα έναρξης: 19:45

Μέρος: DiVino

Θέμα: Regions of Scotland… Μύθος η πραγματικότητα;

Θέσεις: 26

Συντονισμός: Αλέξανδρος Σουρμπάτης

Line up:

• Glenkinchie 12 ετών – Lowlands

• Mortlach 12 ετών – Speyside

• Glendronach 12 ετών – Highland

• Highland Park 10 ετών – Island

• Glen Scotia 15 ετών – Campbelltown

• Laphroaig 10 ετών – Islay

READ MORE

Τι θα λέγατε αν είχατε τη δυνατότητα να πιείτε ένα dram και να συζητήσετε με έναν από τους πιο βαθείς γνωστές του whisky παγκοσμίως;

Το The Tasters Club είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση μιας πολύ ιδιαίτερης βραδιάς, ένα masterclass με τον John Lamond, που περιλαμβάνει ομιλία, γευσιγνωσία και φυσικά συζήτηση.

Η ομιλία έχει τον τίτλο The Future Is A Scary Place!

John θα μας αναλύσει τα λάθη που έχει κάνει η βιομηχανία του Scotch Whisky στο παρελθόν, συγκρίνοντάς τα συγκεκριμένα με ό,τι συνέβη στην παγκόσμια αγορά whisky τα τελευταία δώδεκα χρόνια και θα κάνει τις προβλέψεις του για το τι θα συμβεί τα επόμενα είκοσι χρόνια. Μέχρι την ημερομηνία του event, ίσως έχει προχωρήσει και το Brexit και θα κάνει μια εκτίμηση για το τι θα συμβεί με αυτό το θέμα, που απασχολεί όλους τους φίλους του ουίσκι, τα επόμενα δύο χρόνια.

Μετά την ομιλία θα δοκιμάσουμε 5 single malts, με την καθοδήγηση του John και θα συζητήσουμε μαζί του. Το να μπορείς να συνομιλήσεις με έναν Μaster of Μalt, δεν είναι κάτι συνηθισμένο στην Ελλάδα και αποτελεί μεγάλη ευκαιρία τόσο για φίλους του whisky, όσο και για επαγγελματίες του χώρου και βέβαια ιδιαίτερη τιμή για το The Tasters Club.

Θα δοκιμάσουμε

THE GLENLIVET

FOUNDER’S RESERVE

15 YEARS OLD

18 YEARS OLD

NÀDURRA FIRST FILL SELECTION

NÀDURRA OLOROSO

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Yoleni’s, Σόλωνος 9 – Κολωνάκι, στις 19.00.

Δηλώσεις συμμετοχής στο site του The Tasters Club (http://thetastersclub.gr/2019/03/28/new-event-john-lamond-masterclass/).

Το κόστος συμμετοχής είναι 70 ευρώ ανά άτομο.

ΧΟΡΗΓΟΣ
THE GLENLIVET

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
CITY WAY FREE PRESS MAGAZINE

Λίγα λόγια για τον John Lamond


John Lamond

John Lamond είναι ο whisky expert, που άλλοι ειδικοί πολύ συχνά στρέφονται σε αυτόν. Είναι Master of Malt και Keeper of the Quaich και αυθεντία στο whisky παγκοσμίως. Είναι ο συγγραφέας των “The Malt Whisky File” (ήδη στην 7η έκδοση), “The Whisky Connoisseur’s Book of Days”, “The Whisky Connoisseur’s Companion”, “Le Snob Whisky”, “Instant Expert Whisky” και “Whisky Obsessions”, ενώ αρθρογραφεί σε διεθνή και ευρωπαϊκά περιοδικά, με θέματα γενικά για το ποτό.

Με οικογενειακή παράδοση στα ξενοδοχειακά και το λιανικό εμπόριο, εμνεύστηκε στην ηλικία των 23 ετών από ένα cask strenght sample από το Aberfeldy, ενώ δούλευε για το Dewar’s και μετά δεν υπήρχε επιστροφή. Μια φυσική δίψα για γνώση τον ώθησε σε μια ερωτική σχέση ζωής με το σκωτσέζικο “νερό της ζωής”.

Ο John γράφει και δίνει διαλέξεις εκτενώς, με βάση το ευρύ πεδίο της εμπειρίας του, όχι μόνο στο ουίσκι αλλά επίσης στο κρασί και άλλα αποστάγματα. Με 40 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των οινοπνευματωδών, έχει θητεύσει στο National Council of the Association of Wine Educators, είναι πρώην πρόεδρος του Institute of Wines & Spirits of Scotland, ενώ κατέχει τα Miguel Torres Wines Course Award, The Australian Wine Certificate και The Wine & Spirit Education Trust Diploma. Είναι μόνιμος λέκτορας στα μαθήματα WSET μέχρι το επίπεδο του διπλώματος και διοργανώνει εκπαιδευτικά μαθήματα σε όλο τον κόσμο για αποσταγματοποιούς, διανομείς ποτών, ξενοδόχους, εστιάτορες, ιδιοκτήτες και προσωπικό bar, αλλά και ιδιώτες.

Ο John είναι δημιουργός του The Scotch Whisky Trail Certificate Course, της πρώτης παγκοσμίως απογευματινής τάξης Scotch Whisky. Λειτουργεί υπό την αιγίδα του The Scotch Whisky Academy, ενός παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης και ανάθεσης, που καλύπτει την παραγωγή, την ιστορία και τη λαογραφία, το μάρκετινγκ και το μέλλον του ουίσκι. Με γενική απαίτηση, έχει προσθέσει το The Advanced Whiskey Trail Course, πηγαίνοντας ακόμη πιο βαθιά στο θέμα, δίνοντας στους μαθητές μια πολύ ευρύτερη εικόνα της βιομηχανίας από οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο μάθημα.

Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με ενθουσιασμό, με δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, το Δίκαιο Εμπόριο, την τοπική κοινωνία και φυσικά την οικογένειά του.

Όπως μας λέει: ”Πιστεύω αληθινά και κηρύττω ότι το Scotch Whisky είναι το κορυφαίο απόσταγμα στον κόσμο: πουθενά αλλού στον κόσμο του ποτού δεν μπορείς να βιώνεις τόσο διαφορετικές γεύσεις και τέτοιους βαθμούς ωριμότητας για τόσο μικρό κόστος. Θεωρώ ότι αυτή η ποικιλομορφία, τόσο των γεύσεων όσο και των ανθρώπων που εμπλέκονται στη βιομηχανία, είναι συναρπαστική, φιλική και πολύ συχνά ακόμα και ταπεινή”.

READ MORE

Η πολυαναμενόμενη νέα κυκλοφορία του αποστακτηρίου είναι ήδη εδώ. Συνολικά 24.000 φιάλες tamdhu 15 ετών περιορισμένης έκδοσης διατίθενται παγκοσμίως.
Όπως και η υπόλοιπη γκάμα, έτσι και το Tamdhu 15 ετών έχει ωριμάσει εξολοκλήρου σε ένα μείγμα «εξαιρετικά σπάνιων» ευρωπαϊκών και αμερικανικών βαρελιών oloroso Sherry πριν από την εμφιάλωση στους 46%.
Χαρακτηριστηκά αναφερέρει ο Distillery Manager Sandy Mclntyre, “Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για το νέο μας Tamdhu 15 ετών, όταν το δοκιμάσετε μπορείτε πραγματικά να γευτείτε το χρόνο, την αφοσίωση και τη φροντίδα που έχει περάσει για να δημιουργηθεί αυτό το εκπληκτικό ουίσκι».
Αρκεί ένα dram από αυτό το «παλαιάς κοπής» 15άρι ουίσκι προκειμένου να εκτιμήσετε γιατί επιλέγουμε αποκλειστικά τα καλύτερα βαρέλια sherry για την ωρίμανση του. Το πολυτελές κουτί αποκαλύπτει ένα κομψό μπουκάλι που αναδεικνύει τις φυσικές κεχριμπαρένιες νότες του λαμπερού αποστάγματος. Γευτείτε την έντονη πλούσια παλέτα στον ουρανίσκο και ανακαλύψτε το διαρκές και με βάθος τελείωμα που προσφέρει. 

Μύτη: Μήλα και σταφίδες, καθώς φλούδες πορτοκαλιού και εξωτικά φρούτα. Γεύση: Μια έκρηξη από ζουμερά βερίκοκα και βατόμουρα, με τάρτα λεμονιού και αμύγδαλα στον ουρανίσκο.
Επίγευση: Μακρά επίγευση σε τέλεια ισορροπία με τα μπαχαρικά , τα αποξηραμένα φρούτα, το sherry και τη βανίλια.

Διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, αποκλειστικά από την εταιρία LKC PREMIUM DRINKS.Αρχ. Χρυσάνθου 5 & Στρ. Πετρίτη,145 72 Δροσιά ΑττικήςΤηλ: 210 8136669

www.lkc-drinks.com

READ MORE

ID Εκδήλωσης
Διοργάνωση: Greek Whisky Association
Πόλη: Αθήνα
Ημερομηνία:20/3/2014
Ωρα προσέλευσης: 19:00
Ωρα έναρξης: 19:30
Μέρος: Jazz In Jazz 🎷
Θέμα: Sherry Cask whisky Oloroso Vs Pedro Ximénez Vol1.
Θέσεις :26
Συντονισμός: Giannis Ekaterinidis / Ioannis Korovesis

LineUp:

✔️ Lustau Sherry Oloroso Don Nuno
✔️ Tamdhu 12 (43%)
✔️ Glenfarclas 15 (46%)
✔️ Aberlour A’bunadh batch 60 (60.3 %)
✔️ Aberlour 2006 Arc – The Fishes of Samoa (56.8 %)

✔️ Lustau Sherry Pedro Ximenez San Emilio
✔️ Lagavulin DE 2001 (43%)
✔️ Glen Moray 2010 Peated PX Finish Distillery Edition (55.8 %)

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Ioannis Korovesis που μοιράστηκε απλόχερα τις γνώσεις του μαζί μας και φυσικά το Vagelis Spanos και το Jazz In Jazzγια τη φιλοξενία

——————————————————————————
Υ.Γ. το ουίσκι δημιουργήθηκε για να ενώνει τους ανθρώπους και όχι για να τους χωρίζει… κανόνας απαράβατος

READ MORE