Blog Posts

To αποστακήριο του Ardbeg βρίσκεται στη βραχώδη ακτή της νότιας μεριάς του νησιού Islay όπου αιώνες πριν, λαθρέμποροι αποθήκευαν τα εμπορεύματά τους. Κάποιοι επιλέγουν να ταξιδέψουν στο αποστακτήριο μέσω του δύσβατου δρόμου που ξεκινά από την περιοχή του Port Ellen. Άλλοι ακολουθούν τη μυρωδιά, τη μοίρα ή τη συμβουλή ενός καλού φίλου.

Στη Δυτική ακτή της Σκωτίας, βρίσκεται  το νησί Islay. Έχει μόλις 4 km μήκος με βραχώδεις ακτές και λιγοστούς κολπίσκους, ένα άγριο και ανεμοδαρμένο νησί, γνωστό σε όλο το κόσμο για τα τυρφώδη ουίσκι του και αποτελεί αναμφίβολα τόπο λατρείας για τους πιστούς του βασιλιά των αποσταγμάτων. Το νησί είναι ιδανικό μέρος για απόσταξη ουίσκι  εξαιτίας του άφθονου και μαλακού νερού, του γόνιμου εδάφους και των άπειρων εκτάσεων που διαθέτει, γεμάτα πολύτιμη τύρφη. Το Islay αποτέλεσε την πύλη του ουίσκι για ολόκληρη τη Σκοτία και στο παρελθόν. Απέχοντας μόλις 20 χιλιόμετρα από τη βόρεια άκρη της Ιρλανδίας, όπου και ξεκίνησε η ιστορία του ποτού, ήταν πολύ εύκολο να μάθει τα μυστικά της απόσταξης από πολύ νωρίς.

Το μυστικό του όμως βρίσκεται στη τύρφη και είναι η τύρφη εκείνη που κάνει τα ουίσκι του Islay να ξεχωρίζουν από εκείνα των άλλων περιοχών. Κάθε αποστακτήριο σε αυτό το νησί των 40 χλμ. μήκους και 30 χλμ. πλάτους παράγει ουίσκι με μοναδική προσωπικότητα και φιλοσοφία. Ένα πραγματικό φαινόμενο πολυποικιλότητας.

Η τύρφη καίγεται σε καμίνια προκειμένου να στεγνώσει το κριθάρι κατά τη βυνοποίηση. Η βύνη από το Islay δίνει στο  ουίσκι μια πικάντικη αίσθηση με έντονα χαρακτηριστικά που θυμίζουν έντονα το νησιωτικό περιβάλλον. Για να διατηρηθεί το χαρακτηριστικό ύφος του αποστακτηρίου απαιτείται το malt που χρησιμοποιείται στην παραγωγή να διατηρεί στο ελάχιστο 50 ppm (phenol parts per million).

Το αποτέλεσμα το τελικό προϊόν είναι μια μυρωδιά περίεργη, ιδιότυπη, που δεν μοιάζει καθόλου με τη μυρωδιά του τζακιού και χαρίζει απλόχερα, απρόσμενες, δυνατές συγκινήσεις που δεν απευθύνονται σε μη-μου-άπτου ουρανίσκους. Αρώματα γεμάτα γήινη κάπνα και ιώδιο, που έτσι και κλείσεις τα μάτια σου κι αφήσεις το μυαλό σου να χαθεί, σε ταξιδεύουν σε ομιχλώδεις βραχότοπους και νιώθεις το κύμα να σκάει κυριολεκτικά στα πόδια σου.

Το αποστακτήριο είναι ένα ομολογουμένως ένα εντυπωσιακό κτηριακό σύμπλεγμα που εναρμονίζεται απόλυτα με το περιβάλλον. Βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα.

Δεν θεωρείται άδικα ως ένα από τα ομορφότερα αποστακτήρια της Σκωτίας.

Με πίστη στην παράδοση η χρωματική παλέτα του αποστακτηρίου και οι υφές, έχουν εμπνευστεί από το πράσινο χρώμα των βρύων του νησιού Islay, το καφέ χρώμα της τύρφης και το κρεμ χρώμα που αναπαριστά το κρεμώδες γευστικό προφίλ του Ardbeg. To εικονικό Α που υπάρχει στο λογότυπο του Ardbeg είναι κέλτικο ενώ ο κύκλος και τα σχέδια μέσα σε αυτόν είναι μια αναφορά στα σκαλίσματα του Kildalton Cross που βρίσκεται κοντά στο αποστακήριο. Tο πασίγνωστο λογότυπό του με το γράμμα “Α”, είναι κατοχυρωμένο ως trademark από το 1911!

Το αποστακτήριο του Ardbeg ιδρύθηκε το 1815 από τον John Mac Doughall και λειτούργησε υπό την εταιρεία Private Ltd. Co. έως τον Ιανουάριο του 1977  οπότε και πέρασε στα χέρια της Hiram Walker(παραγωγού εταιρείας του Ballantine). Στην συνέχεια αγοράστηκε από την Allied Distillers η οποία μερικώς λόγω υπερπαραγωγής και μερικώς λόγω της παγκόσμιας πτώσης στην ζήτηση οδηγήθηκε στο να σταματήσει τη λειτουργεία του αποστακτηρίου το 1981.Το Ardbeg παραμένει σιωπηλό μέχρι το 1989 που αρχίζει δειλά να επανεμφανίζεται με περιορισμένη παραγωγή. Η έκρηξη θα έρθει το 1997 οπότε και η Glenmorangie Plc. αγοράζει το αποστακτήριο και ξεκινάει κανονικά για άλλη μια φορά(και ευτυχώς για μας) την παραγωγή. Ένα χρόνο αργότερα μάλιστα, το 1998 κέρδισε το τίτλο του αποστακτηρίου της χρονιάς. Σήμερα ανήκει στην Louis Vuitton Moët Hennessy και θεωρείται ως ένα από τα πιο καινοτόμα αποστακτήρια του κόσμου όχι μόνο για το whisky του, αλλά και για το μοναδικό μάρκετινγκ και διαφημιστικό στυλ. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι το πρώτο αποστακτήριο που έστειλε whisky στο διάστημα για να μελετήσει την επίδραση της μηδενικής βαρύτητας στην ωρίμανση.

*Ευχαριστούμε θερμά τη Diageo Hellas, διανομέα του Ardbeg στην Ελλάδα, για την ευγενική παροχή της φιάλης Ardbeg 10 που θα δοκιμαστεί στην εκδήλωση: Το Greek Whisky Association πάει Καστοριά́ στις 29 Ιουνίου 2020.

READ MORE

Η παγκόσμια πρωτοβουλία της DIAGEO πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα μετά από

την ολοκλήρωση του επιτυχημένου πρώτου κύκλου

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η DIAGEO, κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο,
συνεχίζει το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης LEARNING FOR LIFE, σε συνεργασία με την
Ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS.
Το LEARNING FOR LIFE ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, αλλά λόγω της πανδημίας του Covid-19 και με γνώμονα
την υγεία των συμμετεχόντων, η DIAGEO πήρε την απόφαση να αναστείλει προσωρινά το εκπαιδευτικό
πρόγραμμα. Με την άρση των μέτρων και τηρώντας τους αναγκαίους κανόνες προστασίας και υγιεινής, το
πρόγραμμα συνεχίζεται από την 1 η Ιουνίου, προσαρμοσμένο στα νέα χρονικά και λειτουργικά δεδομένα. Σε
περίπου 4 εβδομάδες, οι 18 εκπαιδευόμενοι, ηλικίας 18-35 ετών που ανήκουν σε ευάλωτες εργασιακά
ομάδες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να λάβουν
εξειδικευμένες γνώσεις από επαγγελματίες bartenders και barista του Bar Academy, του καθιερωμένου
κέντρου δια βίου μάθησης που ειδικεύεται στους συγκεκριμένους τομείς εκπαίδευσης. Παράλληλα,
συμμετέχουν σε σεμινάρια soft skills για την ανάπτυξη και ενδυνάμωση των εργασιακών δεξιοτήτων τους. Η
επιμόρφωση των αποφοίτων εμπλουτίζεται με γνώσεις γύρω από το κρασί μέσα από τη συνεργασία του
LEARNING FOR LIFE με το «Κτήμα Κοκοτού».
«Με μεγάλη μας χαρά υλοποιούμε για 2 η συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα LEARNING FOR LIFE στην Ελλάδα.
Παρόλο που η πανδημική κρίση αναδιαμόρφωσε τις συνθήκες, προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα και
τηρήσαμε την υπόσχεση που είχαμε δώσει στους σπουδαστές μας, καθώς το πρόγραμμα είναι πιο επίκαιρο
από ποτέ! Βοηθάει έμπρακτα νέους που προέρχονται από ευάλωτες εργασιακά ομάδες να γνωρίσουν, να
αγαπήσουν και να ενταχθούν επαγγελματικά στον τομέα του Τουρισμού, της Εστίασης και της Φιλοξενίας.
Τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομίας μας», δήλωσε η κα Έφη Μπούρα, Διευθύντρια Εταιρικής
Επικοινωνίας, DIAGEO Hellas.
Σύμφωνα με τον κο Γιώργο Ψωμιάδη, Εμπορικό Διευθυντή της DIAGEO Hellas: «Στόχος του προγράμματος
LEARNING FOR LIFE είναι να «αλλάξει» τις ζωές των συμμετεχόντων, μέσω της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης
δεξιοτήτων και να τους δώσει την απαραίτητη τεχνική κατάρτιση για να ενταχθούν και να προσφέρουν
υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον γενικότερο κλάδο του τουρισμού, που έχει πληγεί σημαντικά από την
πανδημική κρίση, για να συμβάλλουν και αυτοί με τη σειρά τους στο να ανακτήσει τα υψηλά επίπεδα
ανταγωνιστικότητάς του».
Η DIAGEO, με την πρωτοβουλία LEARNING FOR LIFE, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά, τη δέσμευσή της για
υπεύθυνη λειτουργία και βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και τη συνεχή στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.

READ MORE

Φοίνικας, αρσενικό

✔️ Αειθαλές τροπικό δέντρο της οικογένειας Palmae ή Arecaceae, το οποίο έχει ψηλό και κυλινδρικό, σχεδόν ίσιο και χωρίς κλαδιά, κορμό που καταλήγει σε θύσανο
≈ συνώνυμα: φοινικιά, φοινικόδεντρο, χουρμαδιά

✔️ Ιερό πουλί της αρχαίας Αιγύπτου. Θεωρούνταν ότι ζει αιώνες κι, όταν ένιωθε ότι θα πεθάνει, έμπαινε σε φωτιά από αρωματικά φύλλα, για να αναγεννηθεί από τις στάχτες του

✔️ Το πρώτο ασημένιο νόμισμα του ελληνικού κράτους μετά την τουρκοκρατία. Κόπηκε στην Αίγινα το 1828 από την καποδιστριακή κυβέρνηση και είχε αναπαράσταση του παραπάνω πτηνού στη μία του όψη. Αντικαταστάθηκε το 1832 από τη δραχμή

✔️ Λογότυπο αγαπημένου Ιρλανδέζικου αποστακτηρίου που επιλέχθηκε για τη τεταρτη εμφιάλωση του Greek Whisky Association 

Teeling Whiskey 2003 white wine cask finish

Χαρακτηριστικά:

Date: 01/2020
Cask Number: 17158
Cask Type: White Wine
Original Fill Date: 07/11/2003
Refill Date: 09/08/2016
ABV: 56.7%

Specially selected and bottled for the Greek Whisky Association

READ MORE

Επιστρέφοντας στα αγαπημένα σε όλους μας journeys, δηλαδή στις κάθετες γευστικές δοκιμές, θα ταξιδέψουμε στο Speyside, για να επισκεφτούμε το αποστακτήριο του GlenAllachie. Με την υπογραφή πια του Billy WalkerΗ Κοιλάδα των Βράχων ξανασυστήνεται δυναμικά, με τη μαεστρία του ανθρώπου που αναβίωσε τα GlenDronach, BenRiach και Glenglassaugh. 

Η Tasting Day #40 όμως κρύβει μια έκπληξη. Θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τη Juliette Buchan, Export Manager του GlenAllachie και να δοκιμάσουμε μαζί της το line up, σε ένα μοναδικό masterclass. H Juliette, γαλλίδα στην καταγωγή αλλά σκωτσέζα στην καρδιά όπως λέει η ίδια, ασχολείται πολλά χρόνια με το σκωτσέζικο whisky, 12 από αυτά μάλιστα στην Gordon & MacPhail, ενώ κατέχει τον τίτλο της Keeper of the Quaich, από το 2016.

Μετά την εξάντληση των θέσεων σε 1,5 ώρα για την Tasting Day #40 – The GlenAllachie Journey, η Juliette και το GlenAllachie θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το ελληνικό κοινό για την τόσο άμεση ανταπόκριση. Το The Tasters Club λοιπόν, μαζί με την Trinity Wines ανοίγουν επιπλέον 20 θέσεις για ένα νέο session. Οι 20 αυτές θέσεις αφορούν ένα ξεχωριστό masterclass με τη Juliette Buchan, με το ίδιο ακριβώς line up με το sold out event. Το link είναι το ίδιο, όπως και η διαδικασία συμμετοχής. Σπεύσατε!

Θα δοκιμάσουμε:

GlenAllachie

10 years old  58,2% Cask Strength Batch 3

12 years old  46%

15 years old  46%

18 years old  46%

25 years old  48%

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ €30 (ανά άτομο, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και μεταφορικών)

Η διαδικασία συμμετοχής είναι η ίδια με κάθε Tasting Day, με τη διαφορά ότι θα πρέπει να δηλώσετε διεύθυνση αποστολής για να σας στείλουμε τα samples. Οι θέσεις είναι 20. Η ημερομηνία του meeting θα ανακοινωθεί μόλις συμπληρωθούν οι θέσεις. Στόχος μας είναι να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου.

Τα βήματα που ακολουθούμε είναι τα εξής:

1. Δήλωση στοιχείων στη φόρμα συμμετοχής για την Tasting Day #40

2. Πληρωμή με τραπεζική κατάθεση ή PayPal

(Λόγω της ιδιαιτερότητας του event και των περιορισμένων θέσεων, η εξόφληση πρέπει να γίνει άμεσα)

3. Αποστολή των samples στην διεύθυνση παράδοσης*.

4. Ανακοίνωση ημέρας και ώρας της online συνάντησής μας, μέσω της πλατφόρμας zoom.

5. Αποστολή με email του meeting link και οδηγίες σύνδεσης.

*οι αποστολές αφορούν μόνο διευθύνσεις εντός Ελλάδας

Το link για το event και τη δήλωση συμμετοχής είναι το παρακάτω: https://thetastersclub.gr/2020/05/11/new-event-tasting-day-40-the-glenallachie-journey/

READ MORE

Στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων υπευθυνότητας, η εταιρεία αποφασίζει στρατηγικά να υποστηρίξει το επιχειρηματικό οικοσύστημα των συνεργατών της

Η Pernod Ricard Hellas, στο πλαίσιο των δράσεων της για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και των επιπτώσεων της στην ελληνική κοινωνία, προσφέρει συνολικά πάνω από €50.000 σε δράσεις για τη στήριξη της κοινότητας των bartenders και των bars. Η απόφαση αυτή αποτελεί στρατηγική επιλογή για την εταιρεία και έχει στόχο να υποστηρίξει έμπρακτα το επιχειρηματικό οικοσύστημα των συνεργατών της αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που οι νέες συνθήκες έχουν δημιουργήσει στην αγορά των bars και παρά τις αρνητικές επιπτώσεις τους στην ίδια την εταιρεία, η Pernod Ricard Hellas προχώρησε στο σχεδιασμό δράσεων για την άμεση στήριξη των επιχειρήσεων των bars αλλά και των bartenders, που αποτελούν τους πρωταγωνιστές του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται και που πάνω απ’ όλα τους συνδέει διαχρονικά μία σχέση αμοιβαίας στήριξης και εμπιστοσύνης.

Συγκεκριμένα, η Pernod Ricard Hellas προσφέρει χρηματοδότηση στην πλατφόρμα οικονομικής ενίσχυσης των ανθρώπων που εργάζονται σε bars στην Ελλάδα όπως bartenders, σερβιτόρους, βοηθούς service κτλ, που δημιούργησαν το διεθνές κλαδικό Μέσο ενημέρωσης Diffords Guide, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Metron Ariston Making Responsibility a Trend. Ο συνολικός αριθμός των επωφελούμενων θα οριστικοποιηθεί ανάλογα με το συνολικό ποσό δωρεών που θα συγκεντρωθεί.

Παράλληλα, η Pernod Ricard Hellas στηρίζει τα συνεργαζόμενα bars σε όλη την Ελλάδα, χορηγώντας virtual parties που αυτά διοργανώνουν σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως social media κα, συμβάλλοντας παράλληλα και στην ψυχαγωγία των καταναλωτών που αναζητούν τρόπους διασκέδασης στο σπίτι.  

ΟCEO της Pernod Ricard Hellas, κ. Cyril Claquin, δηλώνει σχετικά: «Στην Pernod Ricard Hellas, πιστεύουμε στην ομαδική δουλειά και την εμπιστοσύνη στις ομάδες μας αλλά και στους συνεργάτες μας στην αγορά. Σε αυτές τις συνθήκες, που βιώνουν η αγορά και η κοινωνία μας, δε θα μπορούσαμε να μην υποστηρίξουμε την κοινότητα μέσα στην οποία λειτουργούμε. Συνεπώς, οι  δράσεις μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 αφορούν τόσο τους ανθρώπους μας όσο και τους συνεργάτες μας.»

Πέραν των ενεργειών για τη στήριξη της κοινότητας των bars και bartenders, η Pernod Ricard Hellas προχωρά σε δράσεις για τη στήριξη της κοινότητας της Μυτιλήνης, όπου λειτουργεί η παραγωγική μονάδα του Ούζου ΜΙΝΙ, και σε δράσεις στήριξης ελληνικών θερμοκοιτίδων startups, μέσω του Chivas Venture, του διαγωνισμού κοινωνικής επιχειρηματικότητας, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ακόμη, η εταιρεία, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, υποστηρίζει όχι μόνο τους συνεργάτες της αλλά και τους εργαζόμενους της: Από τις 17/3, το προσωπικό της εταιρείας δουλεύει με τηλεργασία ενώ η παραγωγική μονάδα στη Μυτιλήνη λειτουργεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η εταιρεία δεν έχει ενεργοποιήσει προς το παρόν κανένα από τα μέτρα εξοικονόμησης μισθολογικού κόστους που παρέχονται από το κράτος λόγω της κρίσης, όλοι οι υπάλληλοι συνεχίζουν να πληρώνονται το 100% του μισθού τους και δεν έχει γίνει περικοπή καμίας θέσης εργασίας.

READ MORE

Το Chivas, το διάσημο blended Scotch whisky, συνεχίζει το ταξίδι του με τον Σωτήρη Κοντιζά στη Σκωτία, όπου μοιράζεται μαζί του τρεις μοναδικές εμπειρίες! Μετά την πρώτη πρόκληση στο Εδιμβούργο,, ο Σωτήρης Κοντιζάς ταξιδεύει στα Highlands και συναντά τον Μark, έναν Σκωτσέζο chef, που τον προσκαλεί να δημιουργήσουν μαζί ένα σκωτσέζικο πιάτο με τοπικά υλικά αλλά με ελληνικές πινελιές.. Ο Eλληνoϊάπωνας chef, γνωστός για τη δημιουργική μαγειρική του, συνεργάζεται αρμονικά με τον Μark και το  αποτέλεσμα εντυπωσιάζει: ένα πραγματικό blend δημιουργικότητας που συνδυάζει ιδανικά σκωτσέζικα και ελληνικά υλικά!

Το “The Chivas Experiences” είναι μια σειρά τριών αυτοτελών επεισοδίων με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Κοντιζά τα οποία προβάλλονται σταδιακά στα Social Media και το YouTube. Ο καταξιωμένος chef δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους, ταξιδεύοντας στην πατρίδα του Chivas και γνωρίζοντας νέα πρόσωπα που τον μυούν σε τρεις μοναδικές προκλήσεις.

Τελικός προορισμός; Το Strathisla, το «σπίτι» του Chivas, το παλαιότερο εν ενεργεία αποστακτήριο στα Highlands! Μείνετε συντονισμένοι και ακολουθήστε το Chivas και τον Σωτήρη Κοντιζά σε τρεις σύγχρονες ιστορίες φιλίας και γενναιοδωρίας που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η επιτυχία αποτελεί συνδυασμό πολλών πραγμάτων. Στη ζωή, αλλά και στο σκωτσέζικο whisky.

READ MORE

ΙD Εκδήλωσης
Διοργάνωση: Greek Whisky Association

Πόλη: Αθήνα

Ημερομηνία:19/2/2020

Ώρα προσέλευσης: 20:30

Ώρα έναρξης: 21:00

Μέρος: Manor house

Θέμα: The Glendronach Experience

Θέσεις: 26

Συντονισμός: GWA Team

Line up:

Glendronach 2008 -11 yo 46% – Professional Danish Retailers

Glendronach 15 yo 46%

Glendronach 18 yo 46%

Glendroanch 2007 -12 yo Single Cask #7675 60.2 % – Nickolls & Perks Exclusive

Glendronach 2004 Hand Filled Cask #6630 56.1 % – Hand-filled at the distillery

READ MORE

ID ΕκδήλωσηςΔιοργάνωση: Greek Whisky Association

Πόλη: Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία:17/2/2020

Ώρα προσέλευσης: 19:00

Ωρα έναρξης: 19:30

Μέρος: Κελάρι Cava Αμπατζής

Θέμα: ARDBEG PROJECT

Θέσεις: 26

Συντονισμός: GWA Team

Line up:

• Ardbeg Kommunen Schnaps 51,5%

• Ardbeg Uigeadail 54,2%

• Ardbeg Still Young 56,2%

• Ardbeg Renaissance 55,9%

• Ardbeg Super Nova 2019 53,8%

READ MORE

Το Chivas, το διάσημο blended Scotch whisky, ταξιδεύει με τον Σωτήρη Κοντιζά στη Σκωτία και μοιράζεται μαζί του τρεις μοναδικές εμπειρίες, στο πλαίσιο της καμπάνιας “Success Is A Blend”.  Φέτος, ο καταξιωμένος chef δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε ρόλους που δεν τον έχουμε ξαναδεί, ταξιδεύοντας στην πατρίδα του Chivas και γνωρίζοντας νέα πρόσωπα που θα τον μυήσουν σε μοναδικές προκλήσεις.

Το ταξίδι του Σωτήρη Κοντιζά έχει αφετηρία το Εδιμβούργο, ενώ ακολουθούν τα Highlands και φυσικά το Strathisla, το «σπίτι» του Chivas, το παλαιότερο εν ενεργεία αποστακτήριο στα Highlands. Σε κάθε προορισμό, ο Έλληνας-Ιάπωνας σεφ συναντά ένα νέο πρόσωπο που του αναθέτει μια ξεχωριστή πρόκληση: έναν ντόπιο bartender στους δρόμους του Εδιμβούργου, έναν Master Blender στο αποστακτήριο του Chivas και έναν Σκωτσέζο σεφ στα βουνά του Speyside. Πώς θα ανταποκριθεί ο Σωτήρης Κοντιζάς; Το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στη συνεργασία του με τους τρεις νέους Σκωτσέζους φίλους του,  στο blending που θα κάνει μαζί τους, επιβεβαιώνοντας ότι ”Success Is A Blend”!

Το “The Chivas Experiences” με τον Σωτήρη Κοντιζά αποτελείται από τρία αυτοτελή επεισόδια, τα οποία θα προβληθούν σταδιακά στα Social Media και το YouTube.

EPISODE 1: CREATE YOUR OWN CHIVAS COCKTAIL

Στο πρώτο επεισόδιο, ο Σωτήρης Κοντιζάς καλείται να δημιουργήσει το δικό του Chivas cocktail. Ένας Σκωτσέζος bartender τον ξεναγεί στις γειτονιές του Εδιμβούργου για να διαλέξουν υλικά τοπικής παραγωγής και τον προσκαλεί σε ένα από τα πιο hip bar της πόλης. Εκεί, ο ευρηματικός σεφ, αφήνοντας για λίγο την κουζίνα, παίρνει θέση πίσω από τη μπάρα, για να δημιουργήσει το πρώτο Chivas cocktail με την υπογραφή του.

Δείτε το πρώτο επεισόδιο εδώ! 

Μείνετε συντονισμένοι και ακολουθήστε το Chivas και τον Σωτήρη Κοντιζά σε τρεις σύγχρονες ιστορίες φιλίας και γενναιοδωρίας που αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η επιτυχία αποτελεί συνδυασμό πολλών πραγμάτων. Στη ζωή, αλλά και στο σκωτσέζικο whisky.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Chivas Regal, επισκεφθείτε τη Facebook σελίδα https://www.facebook.com/chivasgreece ή το www.chivas.com

READ MORE